Genrebild. Musikskolan i Robertsfors ska fira med en stor jubileumskonsert. Foto: Henrik Montgomery/TT

Robertsfors musikskola fyller år – firar med konsert

Publicerad

Robertsfors kommunala musikskola fyller 60 år och firar med en jubileumskonsert. Biljetterna tog slut redan under fredagsmorgonen.

Både nuvarande och före detta elever på skolan kommer att uppträda med musikskolans lärare och elever från Darlkarlså folkhögskola. De instrument som skolan har att erbjuda sina elever är bland annat: gitarr, el-bas, trummor, piano, ukulele och nyckelharpa. Det kan med andra ord bli högljutt under konserten.

Populär skola bland barnen

En stor del av undervisningen på skolan sker efter elevernas önskemål. Kanske är det också därför den är så pass populär.

– Som exempel i årskurs 4 i Bygdeå skola. Där går det 28 elever. 25 går i musikskolan, säger musikläraren Pelle Robertsson till Tidningen Mellanbygd.

När musikskolan firade sitt 55-årsjubileum genomfördes en stor konsert på Jenningshallen med namn som Josephine Forsman och Maria Andersson tillsammans med andra duktiga artister från Robertsfors. Kring 55-årsjubileumet producerades en bok om musikskolan. Nu planeras det att göra en film om musikskolans historia och om den pågående verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.