Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
LO:s ordförande Susanna Gideonsson och Umeås kommunalråd Hans Lindberg (S) skrev under den nya överenskommelsen strax innan Socialdemokraternas valupptakt på lördagen. Foto: Julia Örtegren/ SVT

Här skakar S i Umeå och LO hand – vill få bukt med arbetslivskriminaliteten

Uppdaterad
Publicerad

Inga skattepengar ska gå till oseriösa företag eller brottslig verksamhet – det menar Socialdemokraterna i Umeå och LO, landsorganisationen, som under lördagen skakade hand efter en ny överenskommelse.

Det är på fyra punkter som LO och S har en överenskommelse – bland annat ska arbetsvillkor enligt svenska kollektivavtal ska gälla vid upphandlingar, samt att antalet underentreprenörer ska begränsas till två led.

– För oss inom LO är det här jätteviktigt, säger Susanna Gideonsson, ordförande för LO, men menar samtidigt att Umeå inte är speciellt utsatt vad gäller arbetslivskriminalitet.

Hör Susanna Gideonsson, ordförande för LO, och Hans Lindberg (S), kommunalråd i Umeå, om vad överenskommelsen innebär i klippet klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet