Många har valt att fira påsken i fjällen under helgen trots att Region Västerbotten har avrått från resor inom länet. Foto: SVT

Så firas påsken i Västerbottensfjällen under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Många har valt att fira påskhelgen i fjällen trots att Region Västerbotten avrått från resor inom länet. Men påskfirarna SVT har pratat med har planerat inför sin vistelse – just för att undvika smittspridning.

Många som besökt Hemavan/Tärnaby och Borgafjäll har bunkrat upp med mat inför helgen för att slippa träffa människor i affären.

De flesta SVT har pratat med är medvetna om regionens restriktioner men de känner sig trygga när de får vistas utomhus och för sig själva för att undvika att bli smittad under ledigheten.

Coronaviruset i Västerbotten

– Vi tycker att det går ganska bra eftersom vi är avskilda. När man är ute på fjället är man ju inte tillsammans med någon, säger Per-Arne från Umeå.

I klippet ovan hör du vad påskfirarna tänker kring resan till fjällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet