Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Andreas From (S) menar att Åsele marknad är en viktig motor i kommunen. Foto: SVT

Så hanterar Åsele den uteblivna marknaden

Uppdaterad
Publicerad

För Åsele har den inställda marknaden varit ett hårt slag. Många företag och föreningar lutar sig tungt mot Åsele marknad och kommunen har bland annat avsatt 200 000 för att stötta föreningar som tappat intäkter.

Coronapandemin ledde till att Åsele marknad ställdes in och Telias analys av mobilanvändande visar att aktiviteten i Åsele minskat med 36 procent under sommaren, vilket bland annat kopplas till den inställda marknaden. 

– Om våra företag går bra så får vi ju in skatteintäkter, så allt hör ju ihop. Sen är det också en oerhörd marknadsföringsportal som vi går miste om, säger kommunalrådet Andreas From (S).

Stöttar föreningar

Den inställda marknaden har bland annat varit ett hårt slag mot besöksnäring och föreningar. Kommunen har stöttat upp med 200 000 till föreningarna men också genom att hjälpa företag att söka olika former av krisstöd. 

– Vi har egentligen vår tideräkning innan, under och efter marknaden och många företag drabbas ganska mycket av det här, säger Andreas From.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet