Hans-Olof Dahlbom, destinationsutvecklare, säger att det har varit tufft för handeln och turismen i Lycksele. Foto: SVT

Så hanteras coronakrisen i Lyckseles turistbransch

Uppdaterad
Publicerad

Inställda evenemang och norrmän som inte kan åka över gränsen har lett till att Lyckseles turistbransch och handel gjort ett stort tapp. Men när fler väljer att semestra hemma har det blivit ortens räddning.

Många som besöker i sommar Lycksele kommer från närområden. Det är en målgrupp som exempelvis Ansia Resort inte haft tidigare som de hoppas ska komma tillbaka.

-Det kom in en familj från Arvidsjaur som ska ställa sin husvagn här en hel månad och ha Lycksele som utgångspunkt när de turistar på andra orter. Jag tror faktiskt att det kan bli en trend, man är ju ganska hemmablind, säger Hans-Olof Dahlbom, destinationsutvecklare i Lycksele.

Jobbar för att behålla gästerna

-Vi försöker se till att de stannar kvar här så att man vandrar en dag och att de går på djurparken en annan dag, så det är lite annorlunda än mot tidigare, säger Hans-Olof Dahlbom.

I Klippet ovan hör du Hans-Olof  berätta om Lycksele i coronakrisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.