Skatteverket öppnade på morgonen den digitala deklarationstjänsten. Foto: TT

Så mycket får Umeåborna tillbaka på skatten

Uppdaterad
Publicerad

Idag öppnar Skatteverket sin digitala deklarationstjänst. I Umeå kommun är det många som får pengar tillbaka på skatten.

Nu kan alla som har Bank-ID gå in i Skatteverkets app eller på Skatteverkets hemsida och deklarera.

– Alla kan deklarera digitalt, både de som ska godkänna och de som ska ändra eller lägga till uppgifter, säger Gabriella Holm, skattehandläggare Skattekontoret i Umeå, i ett pressmeddelande.

I Umeå kommun är det totalt 17 865 personer som kan få tillbaka lite över 121 miljoner kronor tillsammans. Sista dagen att deklarera är den 2 maj.

Då får du tillbaka pengarna:

Du kan få skatteåterbäring redan i början av april. Då krävs att du deklarerar digitalt före den 28 mars, utan att göra ändringar, och har anslutit sig till en säker digital brevlåda för myndighetspost, samt anmält bankkonto.

Alla andra som deklarerar digitalt har möjlighet att få pengar tillbaka före midsommar.

Du måste anmäla konto för utbetalning, om det inte redan finns, för att kunna få skatteåterbäring automatiskt utbetalad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.