Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Så mycket steg bostadspriserna i Västerbotten förra året

Publicerad

Det senaste året har bostadsrättspriserna i Västerbotten stigit med 10,9 procent och villapriserna stigit med 8,2 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar.

Det senaste tre månaderna har bostadspriserna i Västerbotten sjunkit. Bostadsrätterna har sjunkit med 2,8 procent medan villapriserna visat på en nedgång med 2,3 procent.

Men sett till hela 2019 så har priserna gått upp. Bostadsrättspriserna har stigit med 10,9 procent det senaste året medan villapriserna stigit med 8,2 procent.

Tror på stigande priser

– På grund av bostadsbristen bedömer vi att bostadspriserna kommer att öka något i Västerbotten under våren så länge konjunkturen är stabil och räntorna fortsatt låga, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressutskick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.