Saadi Slevanay fotade räddningsinsatsen efter explosionen från sitt hotellrum.

Svenske Saadi i närheten av explosionen i Paris: ”Trodde vi skulle dö”

Uppdaterad
Publicerad

Saadi Slevanay från Umeå befann sig i ett hotell i närheten av explosionen i Paris. Han låg och sov och vaknade av den kraftiga smällen.

– Det var en extrem smäll. Jag trodde att vi skulle dö, säger Saadi Slevanay.

Det var på lördagsmorgonen som ljudet av en kraftig explosion skakade flera kvarter i centrala Paris. Saadi Slevanay och hans kompis är på semester och bor på ett hotell i närheten.

– Vi vaknade av smällen och den var så kraftigt att våra fönster öppnade sig av sig själv. Det var kaos. Någon skrek efter mamma och pappa, säger Saadi Slevanay.

Fick lämna hotellet

Enligt nyhetsbyrån AP dog tre människor i explosionen och ytterligare ungefär 50 personer ska ha skadats. Till franska medier har polisen uppgett att det kan handla om en gasläcka. Den här informationen har även Saadi Slevanay fått. Han vittnar om att väldigt många affärer i området har fått krossade glasrutor.

– Vi fick inte stanna kvar på hotellet och alla sprang därifrån. Området spärrades av och ingen fick gå in dit, säger Saadi Slevanay.

Nu har de fått hämta sina värdesaker på hotellet men har fått lämna det avspärrade området igen.

– Jag skakar fortfarande och har rysningar i kroppen. Jag har aldrig varit med om någon sådant här förut, säger Saadi Slevanay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.