Helena Lindahl (C) ska debattera frågan med inrikesministern Morgan Johansson (S) i oktober. Foto: Privat/TT

Vill ha fler poliser: Startar namninsamling

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen så skickade riksdagsledamoten Helena Lindahl (C) ut en namninsamling med syfte att pressa regeringen för större polisär bemanning i södra Lappland.

Det var SVT Nyheters rapportering om att kammarrätten slog fast att en polisbil räckte för att täcka upp södra Lappland under vardagsnätterna som fick riksdagsledamoten att reagera.

– Jag läste artikeln och kände att det var dags för mig att dra mitt strå till stacken. Så jag skrev egna debattartiklar och gjorde videos på sociala medier. Jag fick mycket respons och nu vill jag ta med dig frågan till riksdagen, säger Helena Lindahl (C).

Protestlistan ska lämnas till inrikesministern

Domen som fastslog att det räckte med en polispatrull för att upprätthålla en bra arbetsmiljö för poliserna väckte stor reaktion på sociala medier. Nu vill Helena Lindahl ta med sig underskrifterna från namninsamlingen till riksdagen.

– Det känns viktigt att erbjuda människor möjligheten att på en demokratisk väg påverka och visa missnöje. Jag kommer att förmedla alla underskrifter till Morgan Johansson (S) i samband med att vi debatterar denna fråga i slutet av oktober, säger Helena Lindahl (C).

Den 27 oktober ska Helena Lindahl (C) debattera med justitie- inrikesministern Morgan Johansson (S).

LÄS MER: Camilla fick vänta fem timmar på polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.