Foto: Skellefteå Kommun

Satsar närmare en miljon på att rensa älven

Publicerad

Inom Skellefteå kommun satsar man nu stort på att skapa bättre miljöer för växter och djur i Bureälven. Kommunen har tillsammans med tre andra aktörer valt att gå in med 900.000 kronor i projektet.

Syftet är ett fortsatt arbete med miljöåterställningen av Bureälven efter flottledsepoken och för att skapa mer naturliga miljöer för växterna och djuren i älven.

– Samt att skapa bättre förutsättningar för att bedriva fritidsfiske, säger Tony Söderlund, fiskekonsulent vid Skellefteå kommun, i ett pressmeddelande.

Foto: Skellefteå Kommun

Minst 30 vandringshinder för fisk ska åtgärdas.

– Vi ska även förbättra miljön i bäcken som rinner genom Hembygdsparken i Bureå, med en förhoppning om att harr ska kunna leka i parken. Där hoppas vi även kunna engagera ungdomar i arbetet, säger Tony Söderlund i pressmeddelandet.

Det är Skellefteå kommun tillsammans med Naturskyddsföreningen, Lokala naturvårdssatsningen och Länsstyrelsen Västerbotten som bidrar med pengar till projektet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.