Inlandsbanan och Snälltåget satsar på nattåg från Malmö till Hemavan. Hela resan beräknas ta 21 timmar. Foto: SVT/TT

Satsar på 21 timmars nattåg mellan Malmö och södra Lapplandsfjällen

Uppdaterad
Publicerad

Lagom till sportlovsveckorna 2020 anordnar Snälltåget och Inlandsbanan nattåg till södra Lapplandsfjällen. Försöket prövades redan i våras men kommer nu att utökas med fler avgångar.

Nattåget kommer att utgå från Malmö och sedan gå vidare via bland annat Stockholm innan det stannar till i Dorotea, Vilhelmina och Storuman på Inlandsbanan. Därefter kommer anslutningsbussar föra resenärerna mot fjällorterna Borgafjäll, Kittelfjäll och Hemavan/Tärnaby.

– Vi på Snälltåget ser ett ökat intresse av att ta tåget till fjällen och genom satsningen tillsammans med Inlandsbanan kan vi nu erbjuda tågresor till destinationer som tidigare har varit svåra att nå med tåg, säger Marco Andersson, marknadschef för Snälltåget i ett pressmeddelande.

Avgångarna kommer att ske i samband med sportloven vecka 7, 8 och 9. Längsta resan mellan Malmö och Hemavan beräknas ta 21 timmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.