Foto: SVT

Tidig skidsäsong får kritik efter varm höst

Uppdaterad
Publicerad

Höga plusgrader gör det svårt att hålla den lagrade snön i gott skick och kritik riktas mot Svenska skidförbundet om för tidig tävlingssäsong. Istället bör den flyttas fram och förlängas på våren menar kritikerna.

Nu framförs kritik mot Svenska skidförbundet om att tävlingssäsongen drar igång så tidigt på säsongen, och att det bidrar till hetsjakten mellan anläggningarna om att få till spår tidigt.

– Många i skideliten undrar om det är vettigt. Vi tycker att det vore bättre att knuffa starten framåt och förlänga på vårkanten istället, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef på SportEvent Gällivare Lapland.

Såväl Östersund som Bruksvallarna har också påtalat att de gärna skulle se att skidsäsongen flyttas fram några veckor. Just nu är anläggningarna i händerna på de stora nationella och internationella tävlingarna.

Ludvig Remb, som är tävlingskoordinator på Svenska skidförbundet säger att det inte är förbundet som tryckt på att lagra snö och starta tidigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.