Foto: svt

Saxnäsbo blir Vilhelminas nya kommunalråd

Uppdaterad
Publicerad

Den 48-åriga Saxnäsbon Magnus Johansson (S) blir det nya kommunalrådet i Vilhelmina.

Under söndagen nominerade Socialdemokraterna i Vilhelmina representantskapsmöte Saxnäsbon Magnus Johansson till kommunens nya kommunalråd. Vilhelmina har haft Mikael Östberg (S) som tillförordnad kommunalråd sedan Åke Nilsson (S) klev av från uppdraget.

– Vi i valberedningen har haft fem möten under hösten, under söndagen beslutade vi att nominera Magnus Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, säger valberedningens ordförande Göran Jonsson (S).

”En orädd person”

Magnus Johansson har suttit som ledamot i kommunstyrelsen sedan tre år tillbaka. Han har elva års erfarenhet som egenföretagare. Det var en enig valberedning som nominerade Saxnäsbon.

– Magnus Johansson är en orädd person, han vågar ta debatten med vem som helst. Han är rätt ålder och han kan uttrycka sig bra i både tal och skrift, säger Göran Jonsson (S).

Under måndagseftermiddagen valde fullmäktige i Vilhelmina Johansson (S) till kommunens kommunalråd. Den första januari tillträder Magnus Johansson (S) posten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.