Marcus Bornemisza, tidigare ordförande för SD i Umeåregionen, utesluts ur ur partiet tillsammans med flera tidigare styrelsemedlemmar. Foto: SVT, Janerik Henriksson/TT

SD utesluter avhoppade styrelsemedlemmar i Umeå

Publicerad

De styrelsemedlemmar som i somras lämnade sina poster för SD i Umeå utesluts nu av partiet.

Det är partistyrelsen som ligger bakom beslutet, något VK var först med att berätta. I slutet av augusti valde tidigare ordföranden Marcus Bornemisza, tidigare vice ordförande Martin Jansson, tidigare kassören Helen Östlund och tidigare sekreterare Andreas Figaro att lämna sina poster.

Petter Nilsson, ordförande för SD i Västerbotten, beklagar ärendet när SVT når honom.

– Det finns mycket att säga i ämnet egentligen men i det här fallet resulterade bristen på rutin hos några enskilda representanter i ett missnöje som riskerade att skada förtroendet för partiet. Det är tråkigt, men vi är övertygade om att vi i längden kommer ha en mer stabil grund att stå på i och med partistyrelsens beslut.

Nilsson menar att det är en naturlig del av att partiet växer i länet och kallar händelsen för ”växtvärk”.

– Då kan det ibland uppstå naturliga utmaningar, men som vi ser ut nu finns det en stark tillväxt och goda förutsättningar att fortsätta växa så vi väljer att fokusera på det positiva, säger Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer