Foto: SVT/TT.

Två fall av sexofredande på festival

Uppdaterad
Publicerad

Två män är misstänkta för sexuella ofredanden på Trästocksfestivalen under fredagen.

En man är född 1989, den andra 1997. Det rör sig om totalt två fall av sexofredanden, och enligt polisen känner de två männen inte varandra.

I det ena fallet ska ett vittne ha larmat till polisen om ofredandet och den äldre mannen anhölls.

I det andra fallet (den yngre av de två männen) ska den misstänkte mannen ha varit så berusad när han greps att förhöret blev uppskjutet.

Försatta på fri fot

På lördagen släpptes de båda männen, men misstankarna mot dem kvarstår.

– Åklagaren gjorde den bedömningen eftersom de två männen inte känner varandra och finns det ingen risk för att de ska påverka varandra, säger Mona Andersson, jourhavande förundersökningsledare.

Den äldre mannen nekar till brott. Hur den yngre mannen ställer sig till anklagelserna har man ingen uppgift om i nuläget.

Kampanj ”tafsa inte”

Under Trästocksfestivalen genomför polisen i Västerbotten en kampanj med armand där det står ”tafsa inte”, men arrangörerna vill inte dela ut dem eftersom de anser att kampanjen är felriktad.

Läs mer: Polisens armband delas ut – trots protester från arrangören

Anmälningar om ringa misshandel kom också in till polisen under fredagen, som var festivalens första kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.