Silbersky: ”Det kan vara en olycka bakom dödsfallet”

Publicerad

När advokat Leif Silbersky under gårdagen la fram sitt anförande menade han att det kan vara så att kvinnan avlidit till följd av en fallolycka, något han står fast vid.

– Jag menar att orsaken till döden kan vara en fallskada. Då utgår jag från det händelseförlopp som rättsläkaren skrivit om, att det finns både fallskador och andra skador.

Silbersky menar att mycket pekar på att kvinnan bragts om livet men menar att det finns utrymme att det kan varit en fallolycka.

– Man ska ha klart för sig att hon var ordentligt alkoholpåverkad vid tillfället, säger han.

Din klient har ändrat sin berättelse flera gånger under dagen, ser du det som problematiskt?

– Nej det gör jag inte. Det beror ju på att han är i väldigt dålig fysisk och psykisk kondition, han är ju handikappad och har genomgått olika operationer och tagit mycket olika mediciner, säger han och fortsätter:

– Han gör ju så gott han kan, när minnet kommer tillbaka då säger han att nu minns när han blir påmind av exempelvis polis. Men det betyder ju inte att han försöker ändra eller tillrättalägga sina uppgifter. Han försöker berätta vad minnet säger honom, så är det med minnet, det kan komma tillbaka på olika sätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinna mördad i Umeå

Mer i ämnet