Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En fantastisk säsong” – hör Stefan Edlund svara på tre frågor om säsongen – och ge sin återblick av de intensiva veckor som Den stora älgvandringen sänts denna säsong. Foto: SVT

Sista kvällen med Den stora älgvandringen – här är några av höjdpunkterna

Uppdaterad
Publicerad

Efter 504 timmar direktsändning, rekordmånga simmande älgar, och ett unikt möte med lo – under söndagskvällen avslutas Den stora älgvandringen för denna gång.

– Det är ju en fantastisk säsong som vi har bakom oss, säger den nöjde producenten Stefan Edlund.

En nöjd, och ganska trött, producent Stefan Edlund summerar sina intryck från Den stora älgvandringen säsong 2024. Hör honom berätta i videoklippet om höjdpunkten, om den engagerade publiken och om älgrekordet.

– Det känns ganska skönt ändå att få knyta ihop säcken, säger Stefan Edlund om söndagskvällens avslutning.

Den stora älgvandringen

På söndagskvällen hade rekordmånga älgar, 87 stycken, simmat över älven.

Under kvällens sista sändningstimmar på SVT Play händer en hel del i programmet, däribland mellan 19.00 och 22.00 en extra lång visning av hela sändningens höjdpunkter.

”Efterfest” i chatten efter avslutningen

Sannolikt kommer det att ges besked om hur framtiden ser ut också. Men då dessa rader skrivs är det ännu en stund kvar av Den stora älgvandringen 2024.

Chatten kommer att hållas öppen även efter klockan 23, då sändningarna avslutas. Det är en tradition att hålla ”efterfest”, berättar chattansvariga Simon Engstrand på SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den stora älgvandringen

Mer i ämnet