En man har hittats kraftigt nedkyld i en snödriva i Boliden. Polisen misstänker brott. Foto: Johan Nilsson/TT

Skadad man akutvårdas – låg kraftigt nedkyld i snödriva

Uppdaterad
Publicerad

En man som misstänks ha misshandlats har hittats i en snödriva i Boliden utanför Skellefteå, meddelar polisen. Han var kraftigt nedkyld och vårdas akut på sjukhus.

Förbipasserande hittade mannen och slog larm under förmiddagen. Han hade skador som polisen tror att någon annan har åsamkat honom.

– Vi vill tills vidare inte kommentera skadorna då de är föremål för förundersökning. Han var redigt nedkyld men vid liv när han fördes till lasarettet, säger Börje Öhman, RLC-kommunikatör vid polisen.

Söker med hundpatrull

Saken utreds som en misshandel alternativt grov misshandel. Polisen har spärrat av den misstänkta brottsplatsen, använder helikopter för att dokumentera brottsplatsen och söker i området med hundar.

”Anledningen till den kraftfulla insatsen är att vi vill skapa rättssäkra förutsättningar för utredning om det skulle visa sig att mannen har utsatts för brott”, skriver de på sin hemsida.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Polisen uppmanar alla med tips eller information om händelsen att höra av sig till 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.