Tre personer anhållna för misstänkta mordförsöket på Liljansberget i Umeå Foto: SVT/Jan Färingö

Ung trio anhållen för mordförsök i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En skadad man i 25-årsåldern anträffades utomhus på Liljansberget i Umeå vid 23-tiden på onsdagskvällen. Händelsen rubriceras av polisen som försök till mord. Mannen är inlagd på intensivvårdsavdelningen på NUS med allvarliga skador. Tre personer är anhållna av polis.

Texten har uppdaterats.

Tre personer, en man och en kvinna i 20-årsåldern och en tonåring under 18 år, är anhållna för det misstänkta mordförsöket på en man i 25-årsåldern på Liljansberget i Umeå. De är misstänkta för försök till mord. Enligt polisen ska ett tillhygge ha används vid brottet.

Den skadade mannen vårdas på sjukhus. Han är allvarligt skadad men läget är stabilt, enligt polisen. Under dagen har en brottsplatsundersökning genomförts, bland annat har platsen dokumenterats med drönare. Det har även hållits ett stort antal förhör. I morgon kommer de misstänkta att förhöras tillsammans med försvarare, meddelar polisen på sin hemsida.

Enligt en patientskaderapport från Norrlands universitetssjukhus vårdas mannen på intensivvårdsavdelningen med allvarliga, men inte livshotande, skador.

Polisen efterlyser eventuella vittnen till händelsen och tar tacksamt emot tips på telefon 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.