Foto: Google earth

Skadad person undsatt av fjällräddare

Publicerad

En person som ramlat och skadat huvudet i ett fjällområde i Sorsele kommun har under natten blivit undsatt av fjällräddare.

Klockan 02.19 under natten mellan fredag och lördag larmades polisen om en skadad person i fjällen. Personen hade ramlat och skadat huvudet vid Övreältsvattnet i Sorsele kommun.

Räddningstjänsten skickade ut en ambulanshelikopter och polisens vakthavande befäl beslutade att inleda en fjällräddningsinsats.

– Vi skickade ut fjällräddare eftersom det fanns ett önskemål om det, man vet ju inte hur det kan se ut för helikoptern med landningsplatser och sådant, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid Västerbottenspolisen.

Klockan 04.21 lastades den skadade personen i ambulanshelikoptern och fördes till sjukhus för vård. Personens skadeläge är i skrivande stund okänt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer