Foto: Malin Ackermann

Skadegörelse tvingar Lycksele att flytta inlandsderby

Uppdaterad
Publicerad

Mängder av krossat glas och festskräp på konstgräsplanen på Tannen i Lycksele är resultatet av tisdagkvällens studentfest. Nu måste Lycksele IF flytta morgondagens hemmapremiär.

– Jag tycker att de som gjort det här ska skämmas, säger Malin Ackermann, ordförande i Lycksele IF fotboll.

Det var en sorglig syn som mötte Malin Ackermann på onsdagmorgonen. Konstgärsplanen på Tannens idrottsplats var full av glassplitter och tomma flaskor.

– Jag och tre andra hjälps åt att plocka upp nu på förmiddagen. Det är en massa glaskross och splitter, säger Ackermann och fortsätter:

– Att vi har fler och fler ungdomar som förstör på våra anläggningar är problematiskt och tråkig. Det är ett samhällsproblem som vi måste lösa.

Konstgräsplanen är stängd till dess att en maskin fraktats upp till Lycksele som ska tvätta konstgräset för att få bort alla dolda glasbitar. Det gör att A-laget, som har hemmapremiär mot Norsjö imorgon, får flytta sin match till det intilliggande naturgräset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.