Foto: SMHI/TT

Skellefteå hetast i länet – enda kommunen dit våren kommit

Uppdaterad
Publicerad

Den meteorologiska våren kom till Västerbotten redan för en vecka sedan. Skellefteå är det nu officiellt vår. – Det stämmer, Skellefteå flygplats fick vår för en vecka sedan, säger meteorolgen Sandra Andersson, Smhi.

I övriga länet är det fortsatt vinter, men under veckan kan det bli vår på fler ställen, både längs kust- och inlandet. Men det återstår att se om det hinner vara dygnsmedeltemperaturer över nollan innan det kommer kyligare väder till helgen.

– I Fredrika har man nu fyra dygn med vår, i Umeå endast två, så det återstår att se om det hinner bli vår där innan det kommer kyligare väder, till helgen sjunker temperaturerna och det finns risk för snöfall, säger Sandra Andersson.

Skellefteå är den nordligaste kommunen i landet dit den meteorologiska våren har anlänt. Annars är det vinter i stora delar av Norrland förutom i Gävlebukten dit våren anlände i början av april.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.