Foto: SVT.

Skellefteå kommun om krogarna: ”Finns trängselproblematik”

Publicerad

I Skellefteå har miljöinspektörerna också varit ute och kollat trängsel på restauranger, krogar och uteserveringar.

– Det finns exempel där vi ser trängselproblematik, säger Elisabeth Berggren, som är verksamhetschef för Miljö och hälsa.

Det är inte bara i Umeå som det larmas om överfyllda restauranger. Även i Skellefteå finns problem. I en video som Skellefteå kommun lagt ut på sociala medier berättar kommunen om hur man gör kontrollerna men också att det kan bli tal om åtgärder.

– Många restauranger har gjort förbättringar mellan våra besök från vecka till vecka. Men det finns exempel där vi ser trängselproblematik och då har vi rapporterat till smittskyddsenheten. Det kan bli aktuellt med åtgärder för vissa verksamhetsutövare, säger Elisabeth Berggren, som är verksamhetschef för Miljö och hälsa.

Coronaviruset i Västerbotten

Hon berättar att man varit ute mycket den senaste månaden, både kvällar, nätter och helger för att inspektera. Men hon trycker också på att allmänheten har ett ansvar för att minska trängseln.

– Man ska i första hand sitta ner, inget barhäng, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet