Skellefteå kommun satsar på extratjänster

Uppdaterad
Publicerad

Nu satsar Skellefteå kommun på så kallade extratjänster för att hjälpa personer som står långt från arbetsmarknaden att närma sig ett jobb.

Från och med måndag 1 juni ska personer med försörjningsstöd kunna erbjudas så kallade extratjänster istället. Det har socialnämnden bestämt.

– Förhoppningen är att individerna och deras familjer kommer generellt sett att må bättre och inte behöva andra insatser från individ- och familjeomsorgen, säger Iosif Karambotis (S), ordförande för socialnämnden i ett pressmeddelande.

Ska ge arbete

Det handlar om sammanlagt 80 extratjänster för personer som bedöms stå ganska långt ifrån den öppna arbetsmarknaden och behöver hjälp för att närma sig ett jobb. Projektet vill även prioritera individer som har någon form av funktionsvariation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.