Skellefteåfansen laddar om. Foto: TT

Skellefteborna revanschsugna efter förlusten

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll är det dags för den andra SM-finalmatchen mellan Skellefteå AIK och Växjö. Efter det tunga nederlaget på bortaplan laddar Skelleftesupportrarna om.

– Det kommer bli ett jävla tryck idag, säger Fredrik Rydén ordförande för supporterklubben North Power.

Den första matchen mellan Skellefteå AIK och Växjö Lakers slutade 7-0 till smålänningarna. Ett resultat som Skellefteås supporterklubb North Power, inte var så nöjda med.

– Man är ju glad att det inte spelar någon roll om det blev sju eller ett noll, säger Fredrik Rydén och fortsätter.

– Men det är nog ingen i laget som idag åker ut på isen och inte lyfter sig kraftigt.

Förlusten har väckt liv i staden

Fredrik Rydén tycker egentligen inte att den förra matchen började så dåligt men att det kanske var de första målen i matchen som fällde laget. Idag spelar Skellefteå på hemmaplan och i staden har man blivit mer taggade.

– Att det blev 7-0 i förra matchen har hörts på snacket sen förra matchen. Det finns en revanschlust och det märks att folk är allmänt mer finaltaggade än innan, säger Rydén.

Supportklubben kommer att samlas ett bra tag innan matchen för att snacka igenom ramsor och tagga till. Rydén tror på en jämnar match men där Skellefteå går segrande ur striden.

– Det blir 3-2 och Sebastian Olsson gör sista målet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.