Foto: SVT

Skellefteå satsar lokalt när lagbygget tar form

Publicerad

Spelarbygget hos Skellefteå AIKs damlag har börjat. Nu har klubben värvat 17 nya spelare och fler väntas vara på ingång berättar damlagets sportchef Jörgen Granlund.

I slutet av mars beslutade Skellefteå AIK att starta ett damlag (Länk). Nu har spelarrekryteringen till det som ska bli de nya tränarnas lag börjat ta form. Idag meddelade klubben att man gjort klart med 17 (!) spelare. Enligt sportchefen Jörgen Granlund har de flesta av spelarna en lokal anknytning.

– Största delen är från Clemensnäs kan man säga, några från aik, och en från Luleå. Det är de som är klara, sedan har vi fem-sex namn till som vi vill få klara, säger han.

Enligt Granlund är det fortfarande lite fix och trix med boende och skola för några av spelarna innan allt är klart. Han räknar med att de har en klar bild över hur truppen ska se ut inom de närmsta veckorna då laget börjar träna redan den 6 maj. Målet är att ha en trupp med totalt 25 spelare när säsongen drar igång.

Satsar på lokalt spelarmaterial

Inför lagets första säsong har klubben värvat spelare utifrån med rutin från SDHL för att dra loket framåt men på lång sikt är det lokalt som truppen ska byggas menar Granlund.

-Intresset är stort, vi har fått många förfrågningar men vi ska titta lokalt för vi tror att det är en bättre framtid att bygga på och vi har många yngre som kommer underifrån. Sen kommer vi ha ett samarbete med Clemensnäs som tar hand om de yngre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.