Foto: SVT.

Skellefteåbor nöjda med Heimstaden

Uppdaterad
Publicerad

I dag ska kommunfullmäktige i Umeå ta beslut om den kritiserade försäljningen av 1 600 allmännyttiga bostäder. Samma typ av affär gjordes i Skellefteå för ett par år sedan.

Heimstaden är den näst största bostadsaktören i Skellefteå efter allmänyttiga Skebo.

Det är just av Skebo de för ett par år sedan köpt sina dryga tusen lägenheter i staden. De flesta på området Anderstorp.

En liknande affärer som den som nu protesteras mot i Umeå.

– Men här var det tyst. En del tror att det skulle vara som det var. Men jag tror att protesterna kommer, säger hyresgästen Martin Tjänrqvist.

”Har fått bra hjälp”

Klagomålen till Hyresgästföreningen har varit få.

– Nog har de skött sig minst lika bra som Skebo, säger förhandlingschef Conny Säker.

– Skebo känns mer som hemma, så det var lite tråkigt, men jag har fått bra hjälp av Heimstaden, säger hyresgästen Anna Strömberg.

När SVT Nyheter Västerbotten pratar med hyresgäster i kvarteren på Anderstorp är en del är nöjda, andra har klagomål. Som att felanmälan ska göras till ett kontor i Skåne och flera tycker att det har blivit sämre med gräsklippning och snöskottning.

– Jag tycker ett Heimstaden är jättebra, men de skulle satsa mer på utsidan. Men insidan är mycket bra, säger hyresgästen Maria Bergsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.