Kniven som påträffades efter det misstänkta mordförsöket. Foto: SVT

Kvinna i Skellefteå högg sovande man i bröstet – får sju års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern döms till sju års fängelse för mordförsök efter att hon huggit en man i bröstet med kniv när han låg och sov. Han fick livshotande skador, men överlevde.

De hade bara träffats någon vecka innan händelsen i slutet av oktober förra året när de möttes hemma hos honom på en mindre ort i Skellefteå kommun. Efter att ha somnat i soffan vaknade mannen av en ”djävulsk” smärta. Det kan ha varit när kniven trycktes in, eller när den drogs ut.

När han fick upp ögonen såg han kvinnan framför sig, ståendes med en kniv i handen, enligt vad han minns.

Något direkt motiv verkar inte finnas. Kvinnan larmade själv ambulans har själv hävdat att en okänd man orsakat skadorna, men bevisningen säger annorlunda.

Bland annat hittades en knivslida i kvinnans väska med DNA från henne och den knivhuggne mannen. Kniven lämnade kvinnan själv till polisen när de anlände till platsen.

”Att utdela ett knivhugg strax intill mitten av bröstkorgen med dess vitala organ hjärta och lungor kan inte förstås på annat sätt än att hon hade för avsikt att beröva honom livet”, konstaterar tingsrätten i sin bedömning.

Påföljden blir sju års fängelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer