Kommunalråden i kommunsamarbetet Skellefteregionen kräver nu att nattågstrafiken till övre Norrland säkras. Foto: SVT

Kommunalråd i gemensam protest – kräver nattåg till Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Flera kommunalråd framför nu gemensam kritik mot Trafikverket i en skrivelse. De kräver att nattågstrafiken till övre Norrland ska säkras – framförallt tågtrafiken till och från Göteborg.

Efter beskedet om att SJ slutar köra nattåg mellan Göteborg och övre Norrland har många uttryckt missnöje med beslutet och det har bland annat startat en namninsamling med över 30 000 underskrifter i skrivande stund.

”Vill sätta press på trafikverket”

Nu höjer kommunalråden i Skellefteregionen – Skellefteå, Norsjö, Malå, Sorsele och Arjeplog – rösten och och kräver att Trafikverket tar ansvar och kräver att nattågstrafiken till övre Norrland säkras.

– Vi vill sätta press på Trafikverket och markera gentemot medborgarna att vi inte tycker att det är en bra idé att försämra tågtrafiken i norr, vi ska inte sitta tysta, säger Lennart Gustavsson (V) kommunalråd i Malå.

Klimatsmart resande

I ett pressmeddelande skriver kommunalråden att för att kommunernas arbete med klimatsmart resande ska lyckas måste centrala myndigheter hjälpa till att underlätta deras arbete. De poängterar att Sverige ser olika ut.  

– Det är fler som tycker samma sak som vi och vi hoppas kunna skapa opinion, säger Lennart Gustavsson (V). 

Skellefteregionen

Visa

Ett kommunsamarbete där kommunerna Skellefteå, Norsjö, Malå, Sorsele och Arjeplog ingår.

Genom att samordna arbetet och agera tillsammans i gemensamma frågor vill kommunerna skapa tillväxt och bra livsvillkor för kommuninvånarna.

Källa: Skellefteå kommun

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer