Skoterförare försvann i fjällen – fjällräddning inleddes

Uppdaterad
Publicerad

En skoterförare försvann i fjällen mellan Ammarnäs i Västerbotten och Laisvall i Norrbotten och en fjällräddningsinsats inleddes av polisen.

Mannen skulle köra skoter längs en led som sträcker sig mellan Ammarnäs i Sorsele kommun och Laisvall i Arjeplogs kommun. Mannen lämnade klockan 11 på tisdagen och den sista kontakten ägde rum via sms klockan 13.30. Då hade mannen kommit halvvägs.

Sedan dess var det tystnad från mannen och enligt uppskattningar ska det ta omkring fyra timmar att köra sträckan och polis kontaktades.

Fjällräddningsinsats inledd

Klockan 16.56 beslutade vakthavande befäl att inleda en fjällräddningsinsats och fjällräddare larmades ut för att söka av leden.

”Det är minus 27 grader i området och har kommit omkring 40 centimeter nysnö. Mannen uppges ha god fjällvana”, skriver polisen på sin webbplats.

Strax innan klockan 18 fick polisen kontakt med mannen via telefon och har fått meddelat att han snart anländer i Laisvall. Fjällräddare från Laisvall kommer möta upp mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.