Klockan 19.45 på fredagskvällen fick polisen samtal om ett större bråk i centrala Umeå. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Stort slagsmål i Umeå – tiotal personer inblandade

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 19.45 på fredagskvällen fick polisen samtal om ett större bråk i centrala Umeå.

En person ska ha ringt in och berättat att fyra-fem personer slåss. Kort därefter ringde ytterligare en person och då ska ett tiotal personer vara inblandade. Ett vittne till händelsen berättar för SVT att det eskalerade på bara några sekunder.

– Först hörde vi bara lite skrik när vi kom gåendes. Sen när vi närmade oss såg vi blodiga händer och på bara några sekunder var det verkligen slagsmål. Det var främst att det var så många personer inblandade som var så obehagligt.

Polisen efterlyser filmer

När polisen anlände till platsen träffade de på två skadade unga män, den ena med skador i ansiktet och den andra på armen. De ska ha blivit undersökta av ambulanspersonal och behövde inte uppsöka vård.

– Ingen utav de två männen ville prata med oss. Nu håller man förhör med vittnen och om någon har filmat händelsen är vi intresserade av att ta del av dessa, säger Liv Fahlén, kommunikatör vid polisen i Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.