• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Victoria, Linus och Robin från skateboardföreningen Bryggeriet i Malmö bygger skateparken i sommar. Foto: PrivatVisa alla (3)
Visa alla (3)

Slutspurt på bygge av ungdomars skatepark

I Bjurholm håller man just nu på med slutbygget av den skatepark som började byggas på orten juni. Parken är tänkt att invigas i september.

Föreningen Bryggeriet med eldsjälar från Malmö har arbetat hårt med skateparken under sommaren som beräknas vara klar inom kort.

– Till veckan sätter i ett invigningsdatum, det blir i september någon gång, säger Magdalena Johansson i Agnäs IK:s AktivUngdom.

Agnäs IK beviljades 2,5 miljoner kronor från Allmänna Arvsfonden i november förra året, pengar föreningen tilldelades för att satsa på kommunens barn och ungdomars idrottande. Ungdomarna i föreningen fick själva välja vad de ville göra av pengarna och enades om att byta ut den ruttnande trärampen som stått i Bjurholm mot en ny skatepark i betong.

Så här ser parken ut nu, den 13 augusti. Invigningen är planerad till september. Foto: Magdalena Johansson

– Nu återstår det att gjuta allting allt eftersom, säger Magdalena Johansson.

Skateparken, som kommer bli 25x30 meter, kommer invigas och firas med artister och en invigningsceremoni i september. Exakt datum för invigningen sätts under vecka 33.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer