Klicka i högra hörnet för att se alla bilderna från Swampsoccer och Swampvolley. Foto: Sara Pettersson

SM i swampsoccer avgjort – Moraeus spelmän vinnare

Uppdaterad
Publicerad

Sverige må spela i fotbolls-VM denna helg, men i Storuman avgjordes årets upplaga av swampsoccer-SM under extremt blöta och leriga former på lördagseftermiddagen.

– Det har flutit på bra, det är det blötaste året vi har haft, säger Harald Kristiansen, en av arrangörerna.

Harald Kristiansen berättar att de inte haft några större skador och att fotbollsmatcherna i träsket har gått bra, men vädret har varit emot dem.

– När det regnar 24/7 är det svårt att motivera publiken. Vi ska nu utvärdera huruvida vi verkligen ska räkna juli som en av sommarmånaderna här uppe hos oss, säger han.

Trots vädret så har stämningen varit på topp.

– Folk är här för att ha kul och man vet vad man ger sig in på, alla är nöjda och glada och nu blir det afterswamp!

.

I år spelades även Swampvolley, det spelas ungefär som vanlig volleyboll, fast spelarna har lite svårare att komma upp i smasharna. Foto: Sara Pettersson

Resultat

I swampsoccer vann Storumans egna Moraeus spelmän, tvåa kom göteborgslaget Glenn.

Vinnare i swampvolley var Norsjö, tvåa kom Uruk Hais från Storuman.

Så här fungerar swampsoccer – träskfotboll

Varje år anordnas SM i swampsoccer i Storuman, Lappland. Folk från hela landet och ibland från andra länder är med och gör upp om titeln.

Fotboll i den norrländska blöta myren! Fem spelare plus målvakt i vardera lag gör upp om segern på en sjumanna myrplan. Spelet pågår i 2 x 10 minuter.

Många taktiker har försökts för att mästra spelet, få har lyckats.

Det krävs uthållighet, avbytare, silvertejp runt skorna och kläder du inte tänker använda någon fler gång. Men viktigast av all är humor och humör!

Källa: Swampsoccer.se / Storumans IK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.