Foto: SVT/TT

SMHI: Varning för ishalka och kraftigt snöfall i norra Sverige

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har gått ut med en klass 1-varning för plötslig ishalka i Västerbottens kust- och inland samt i Västernorrland och Jämtland. I Norrbotten är det utfärdat en varning för kraftigt snöfall både vid kusten och inlandet.

Ishalkan väntas under onsdagen i Västerbotten samt Västernorrland och framåt kvällen i Jämtland, Gävleborg, Dalarna och Värmland. Varningen gäller länens kust- och inlandsregioner, fjällregionerna är undantagna varningen.

Norrbotten väntas under dagen få kraftigt snöfall, 5-15 centimeter vid kusten med inslag av regn och 10-15 centimeter i inlandet.

– Snö och ishalka fortsätter ställa till det på vägarna i norr även i dag. Till i morgon rör snöfallet sig bort och regn drar söderut över landet. Bakom det får vi ner kallare luft så i morgon kan vi få ishalka i södra Norrland och norra Svealand istället när det väntas frysa på efter regnet, säger SVTs meteorolog Jannicke Hansen Geitskaret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.