Foto: SVT

Snålade på däckfixet – husvagn brann upp

Det var Lucas Näströms husvagn som brann upp i natt vid Morö Backe i Skellefteå. Han var på väg hem med sin nyinköpta husvagn när däcket small. Efter en flaska däckfix så trodde han att problemet skulle vara löst, men 200 meter från hemmet så såg han att det började ryka och gnistra i backspegeln.

Det var vid ett-tiden i natt det kom in ett larm om att en husvagn stod i brand vid Morö Backe i Skellefteå. Det var Lucas Näsströms husvagn som har nyss köpt och var på väg hem med. Men på vägen hem fick han punktering på husvagnen.

– Vi stannade till och köpte en flaska däckfix och körde vidare, när vi var 200 meter från hemmet så så hörde jag en smäll och såg genast gnistor och rök i backspegeln. Sen började det bara att brinna, säger Lucas Näsström och fortsätter:

– Det är lite komiskt, det fanns två flaskor däckfix i butiken, en vanlig och en brandsäker – men den brandsäkra var 30 kronor dyrare. Jag ångrar såklart att jag snålade till lite.

Däckfix är en produkt som används för att reparera en punktering när man inte har möjlighet att lös däcket. Genom att spruta in en vätska som täpper igen läckan och fyller däcket med gas så kan man köra vidare tills man har möjlighet att reparera däcket ordentligt.

LÄS MER: Husvagn tog eld under färd

Nu har Lucas lagt ut en annons för att få husvagnen från plasten, vagnen skänks bort mot avhämtning och på köpet medföljer en tom gasoltub.

Hur ser planerna ut inför semestern nu då?

– Jag vet inte riktigt, jag får se om det finns nån annan husvagn till ett vettigt pris, säger Lucas Näsström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer