Foto: SVT/TT

Snart finns Björklöven som tv-spel – i hela världen

Uppdaterad
Publicerad

Har du någon gång undrat hur det skulle kännas att vara Kim Karlsson, Stefan Andersson eller Niklas Pavel? Snart får du chansen. När EA Sports släpper årets upplaga av det populära tv-spelet NHL 18 är Hockeyallsvenskan en av de nya ligorna som inkluderas och fansen får möjlighet att ta kontroll över Björklöven.

Det har kommit en ny version av det populära tv-spelet en gång per år ända sedan 1991. När den 26:e upplagan släpps i september är det inte bara NHL-lagen, SHL-lagen och de andra ländernas högsta ligalag som kommer att finnas representerade. För första gången inkluderas även hockeyallsvenskan i spelet. Något som Lövenbacken Niklas Pavel ställer sig minst sagt positiv till.

– Det är ju skitkul, då kan man åka runt som sig själv och tackla folk även i tv-spelsvärlden, säger han.

Tror att Werner vinner tv-spelsmatcherna

Samtliga 14 lag i hockeyallsvenskan kommer att finnas representerade och så väl spelare som matchställ kommer att återskapas i digital form. Pavel säger att han köpt tidigare upplagor av spelet och absolut kommer att köpa även årets. Men han tror inte att han är lagets stjärna när det kommer till att spela tv-spel.

– Nä, det är nog Adam Werner, han brukar spela mycket och kommer nog att vara riktigt duktig på det här.

Så är han duktigare på isen eller på att spela tv-spel?

– Han är duktigare på isen, säger Niklas Pavel och skrattar.

Spelet släpps världen över den 15 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.