Socialminister Annika Strandhäll (S). Foto: TT

Socialministern på besök och pratar om vården

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen besöker socialminister Annika Strandhäll (S) region- och landstingsledningarna för Norra sjukvårdsregionen. Syftet med besöket är att lyssna, och se hur situationen ser ut runt omkring i landet.

Västerbottens läns landsting får preliminärt drygt 118 miljoner kronor under 2018 av de satsningar för sjukvården, som presenterades i höstbudgeten.

– Personalfrågorna är centrala och jag är därför angelägen om att se hur man arbetar med att bli av med beroendet av hyrläkare, säger Strandhäll.

”På tiden att Strandhäll markerar”

Moderaterna i Västerbotten passar på att rikta kritik mot landstingsledningen inför besöket.

– Landstingen i norra Sverige har de senaste åren präglats av landets längsta vårdköer, skattehöjningar och en illa skött ekonomi. Det är på tiden att Strandhäll markerar mot hur Socialdemokraterna leder landstingen i Norrland, skriver landstingsrådet Nicklas Sandström (M) i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.