Foto: SVT

Sofia och Pontus: ”Vi vill inte ha ett coronabröllop”

Publicerad

Det blev till att börja om från början igen för Pontus och Sofia i Umeå. Coronapandemin gör att de inte kan ha någon bröllopsfest och nu har de börjat kontakta de 80 inbjudna bröllopsgästerna och letar nytt datum att gifta sig.

Flera kyrkoförsamlingar runt om i länet beskriver hur en stadig ström av vigslar bokas av i sommar. De ofta något mindre borgerliga vigslarna ser ut att genomföras i större utsträckning.

Sofia Pettersson och Pontus Hedenström hade visserligen tänkt viga sig borgerligt, men med en stor fest som i så fall skulle trotsa coronarestriktionerna.  Deras sikte är nu inställt på drömbröllop 2021.

– Det är så klart väldigt tråkigt, men i slutändan väntar vi hellre ett år för att den dagen vi längtat efter än att kompromissa och ha ett ”coronabröllop”, säger den blivande bruden Sofia Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet