• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: SVT

Somnade ifrån nattamat – räddningstjänst larmades om brand

Ett hungrigt sällskap som lagade pommes frites i sin lägenhet i Gimonäs inatt gick bet på sin mat då man somnade ifrån ugnen och väcktes av räddningstjänst som larmats till platsen efter ett brandlarm.

Det gäller att vara på alerten när det är matlagning. När ett hungrigt sällskap inatt kom hem från en utekväll i Umeå slog hungerin in. Personerna bestämde sig då för att stilla hungern och laga pommes frites i ugnen. Men tröttheten tog över, och sällskapet somnade ifrån sin mat.

Vid 02.47 larmades SOS och räddningstjänst om en brand i ett flerfamiljshus i Gimonäs. Grannarna hade då hört brandvarnaren tjuta och ringde på hjälp.

– Det var bara en torrkokning och enbart rökutveckling, så det var aldrig någon öppen eld. Vi kastade ut pommes fritesen och hjälpte dem att vädra ut röken innan vi åkte, säger Conny Qwarforth, räddningsledare vid Umeå räddningstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer