Kommunalrådet Kjell Öjeryd (V) står inför ett mörkt år. Foto: SVT

Sorsele måste spara 13 miljoner på ett år

Publicerad

Sorsele kommun står inför ett mörkt år enligt kommunalrådet Kjell Öjeryd (V). Kommunen måste göra besparingar på 13 miljoner under det kommande året.

Bidragen från den stora flyktingvågen försvinner i och med att flyktingarna blir färre. Det är är av orsakerna till Sorsele kommun måste göra stora besparingar under 2018.

– Vi står inför ett mörkt år, 13 miljoner måste sparas inom kommunen för att klara av de sänka bidragen och skatteintäkterna, säger kommunalrådet Kjell Öjeryd (V).

”Kommer att märkas”

I och med besparingarna kommer arbetsmarknadsenheten som hjälper folk in på arbetsmarknaden att läggas ner. Tillväxtschefen kommer inte att återanställas utan dennes uppgifter hamnar istället på kommunchefen. De behöriga lärarna inom skolan kommer att finnas kvar, men det kommer att bli större barngrupper.

– Vi kommer att försöka bibehålla kvalitén men besparingarna kommer att märkas. Vi står inför mörka år om inte fler människor väljer att flytta till Sorsele, säger kommunalrådet Kjell Öjeryd (V).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer