Arkivbild/genrebild. Foto: SVT/Magnus Andersson/TT

Sorsele vann cykelutmaningen – vill ta konceptet vidare

Uppdaterad
Publicerad

För några veckor sedan utmanade Sorsele och Malå kommun varandra i att cykla istället för att ta bilen. Det blev Sorsele som stod som segrare – och nu planerar kommunen att spinna vidare på konceptet.

Charlotta Tarras-Wahlberg, kommunchef i Sorsele, minns inte vad de exakta slutsifforna blev men att det var Sorsele som vann är det ingen tvekan om.

– Vi fick fylla i hur många kilometer man cyklade eller gick i ett webbformulär. Jag minns inte med hur mycket vi vann, men vi vann, säger Tarras-Wahlberg.

Kommunchefen hade tillsammans med kommunalrådet Kjell Öjeryd (V) personligen utmanat sina diton i Malå. Dessutom uppmanades alla i kommunen att ställa bilen hemma.

– Det var jätteuppskattat, folk tyckte det var riktigt roligt. Det vimlade av cyklar runt Sorsele under den här dagen.

”Märker att folk taggar igång”

Nu sitter kommunen och funderar kring hur man kan ta konceptet vidare.

– Det förslag vi har är att ta fram en särskild grupp med lite budget som ska anordna liknande tillställningar, säger Tarras-Wahlberg.

Blir det fortfarande i ett tävlingsformat?

– Det kan vara lite både och, men vi märker ju att folk taggar igång när det blir tävling. Får vi ett positivt gensvar så kör vi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.