Foto: SVT/Privat

Sorseles kommunchef slutar: ”Olika syn på hur uppdraget ska genomföras”

Uppdaterad
Publicerad

Sorseles kommunchef Charlotta Tarras-Wahlberg gjorde sin sista arbetsdag under tisdagen. Enligt en överenskommelse med kommunalrådet Kjell Öjeryd (V) lämnar hon, men behåller sin lön från kommunen i tio månader.

I ett e-postmeddelande kommuncierade kommunen internt, sent på tisdagseftermiddagen, att kommunchefen gjort sin sista arbetsdag. Enligt Tarras-Wahlberg själv går åsikterna isär över vad uppdraget som kommunchef innebär.

– Vi har helt enkelt olika syn på hur uppdraget ska utföras, det är inte så att vi haft ett dåligt arbetsklimat, säger Charlotta Tarras-Wahlberg.

Gemensamt beslut

I ett pressmeddelande från kommunen skriver man att detta har varit på tal under en tid och att man tagit ett gemensamt beslut. När SVT når kommunalrådet Kjell Öjeryd (V) bekräftar han att detta.

– Vi är överens om att gå skilda vägar, mer än så vill jag inte kommentera, säger Kjell Öjeryd (V), kommunstyrelsens ordförande.

Tarras-Wahlberg hann vara kommunchef i Sorsele i drygt två år. Hon behåller sin lön på 65 000 kronor i månaden från kommunen i tio månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.