Heléne Linder, skolchef i Sorsele kommun, avslutar sin anställning efter konflikter med kommunen. Foto: SVT.

Sorseles skolchef avgår efter budgetkonflikter

Uppdaterad
Publicerad

Heléne Linder, skolchef i Sorsele, slutar. Det meddelar Sorsele kommun via sin facebooksida.

Enligt inlägget är anledningen till att Linder lämnar sitt uppdrag att hon och kommunen haft olika åsikter om hur budgetramarna ska sättas, och även hur skolverksamheten ska bedrivas, något som Folkbladet var först att rapportera om. Heléne Linder gjorde sin sista dag under tisdagen.

Någon ersättare finns ännu inte

Det är ännu inte klart vem som tar över efter Linder men Charlotta Tarras-Wahlberg, kommunchef i Sorsele, menar att det finns en plan.

– Vi kommer att lägga upp ledningsorganisationen som så att vi söker två tjänster, en rektorstjänst och en skolchefstjänst. Planen är att tillsätta dessa under sommaren, säger Tarras-Wahlberg till SVT.

LÄS ÄVEN: För stökigt i klassrummen – Skolinspektionen kräver åtgärder

Skolorna i Sorsele har den senaste tiden fått kritik av Skolinspektionen bland annat för att ha brustit i hur fall av kränkande behandling inte anmälts till kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.