En spelare i A3 har bekräftats smittad med covid-19. Nu är hela laget i karantän. Bilden är från fjolårssäsongen. Foto: TT arkiv.

Spelare i A3 Basket har testat positivt för covid-19

Uppdaterad
Publicerad

En spelare i A3 Basket har fått covid-19 bekräftat. Provet togs i onsdags och under fredagen kom beskedet.

– Vi har fått provsvaret och det är positivt, Jan Enjebo, huvudtränare.

Umeås basketherrar har sedan tidigare bekräftad covid-19 bland flera spelare i laget. Nu är även damlaget i A3 Basket drabbade. En spelare har testats positiv för coronaviruset.

– Hon kände i tisdags att hon inte var helt 100, då tog vi det säkra före det osäkra och truppen är nu i karantän, säger Jan Enjebo.

Minst sju dagars karantän blir det från tillfället då provet togs. Spelaren ska ha varit symtomfri de sista två dagarna innan hon blir aktuell för spel.

Är det fler som testat sig?

– Nej, det är inga fler som har symtom, säger Enjebo.

Hur påverkar det er?

– Vi har fått lägga om. De som är symtomfria får träna utomhus, hålla igång kondition och så vidare. Basketmässigt kan vi inte träna tillsammans i hallen. Det är ju inte så bra inför nästa match borta mot Visby.

Morgondagens match mot Göteborgslaget Högsbo är framflyttad. Inget nytt datum är bestämt.

– Vi har sagt tidigt att vi följer de råd vi får från experterna. Jag hoppas att vi klarar oss med en smittad genom att vi följer de rekommendationer som vi gjort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer