Foto: Privat

Spikar stack upp ur gunghästarna – ”Någon vill skada barnen”

När Camilla Renström från Bureå var ute i lekparken med hennes två söner Theo och Melvin under onsdagseftermiddagen så gjorde hon en otäck upptäckt. På gunghästarna stack det upp spikar ur sittdynorna.

Under onsdagseftermiddagen så var Camilla Renström i lekparken tillsammans med hennes två söner Theo och Melvin. Plötsligt så hörde hon ett skrik från fyraåringen Theo, när hon gick fram till gunghästen som Theo satt på så såg hon att någon spikat fast spikar på sittdynan.

– Theos byxor gick sönder och han blev lite öm, men när jag tittade runt så fanns det spikar på två av gunghästarna. Det var riktigt otäckt, det var bara tur att det gick bra den här gången.

”Fruktansvärt”

Camilla ringde kommunen som var kom till platsen redan efter 30 minuter för att plocka bort spikarna. Men hon tycker det är otäckt när hon tänker på hur spikarna kommit dit.

– Det är någon som satt dom där för att skada, och det är ju bara barn som leker på gunghästar. Alltså måste någon ha varit ute efter att skada barn, det är ju fruktansvärt, säger Camilla Renström.

Vill varna andra

Polisen är kontaktad och spikarna är nu borttagna. Men Camilla vill varna andra småbarnsföräldrar.

– Det kan ju finnas på andra lekparker också, jag kommer iallafall titta på gunghästarna och liknande innan barnen hoppar på, säger Camilla Renström.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer