Kulturhuvudstadsbolag säger upp sponsoravtal med Infront. Foto: Svt

Nu sägs sponsoravtalet upp

Uppdaterad
Publicerad

Infront som tidigare raggat sponsorer till både Åbo och Helsingfors har inte klarat samma uppdraget för Umeå 2014. Nu sägs avtalet upp.

Västerbottensnytt har tidigare berättat om problemen med sponsorer till Umeå 2014, och om uppgiften att avtalet med Infront skulle avslutas.

Nu sägs avtalet med Infront, som skulle hitta sponsorpengar till Kulturhuvudstadsåret 2014, upp. Orsaken är enligt ett pressmeddelande att företaget inte har levererat ett förväntat resultat.

Misslyckat samarbete med Infront

Kulturhuvudstadsbolaget i Umeå AB och Infront Sweden AB tecknade ett avtal i januari 2012.

Infront bedömde i en förstudie att möjligheterna skulle vara goda att få in privata pengar till Kulturhuvudstadsåret och avtal tecknades. Men detta har Infront inte lyckats med tillräckligt bra, så avtalet sägas upp.

Infront har tidigare arbetat med att få in sponsorpengar till de tidigare kulturhuvudstäderna Åbo 2011 och Helsingfors 2000.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misslyckat samarbete med Infront

Mer i ämnet