Niclas Bromark är länsidrottschef för RF-SISU i Västerbotten. Foto: Svt

Idrottsföreningar tvingas tänka om efter corona

Uppdaterad
Publicerad

En del sporter och klubbar har lagt av i förtid, andra föreningar fortsätter som vanligt.

– Precis som i övriga samhället har det uppstått en vilsenhet i hur man ska hantera det här men nu tycker jag att fler och fler föreningar aktivt tar tag i frågan, säger Niclas Bromark som är länsidrottschef för RF-SISU Västerbotten.

Det är enligt honom viktigt att alla utifrån Folkhälsomyndighetens konkreta rekommendationer nu ändå hittar vägar för att fortsätta sporta och röra sig, just nu helst utomhus.

– Eftersom det här kommer att pågå länge är det också viktigt att hitta långsiktigt hållbara lösningar, konstaterar han som har en signal viktigare än andra att skicka:

Coronaviruset i Västerbotten

– Försök ställa om istället för att ställa in.

I klippet berättar han om den chock många kände från början.

Det har också förekommit olika medieuppgifter om hur Folkhälsomyndigheten egentligen uppmanar idrottsrörelsen att agera när det gäller till exempel tävlingsmatcher och cuper och under torsdagens pressträff försökte statsepidemiolog Anders Tegnell förtydliga:

– Det har uppstått missförstånd om hur drastiskt begränsningarna ska tolkas. I dialog med Riksidrottsförbundet menar vi att det är bra att i ganska stor utsträckning skjuta upp tävlingsmatcher i serier och liknande men det går ju att ha mindre tävlingar och cuper om man klarar övriga begränsningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet