Misstänkt sprängmedel hittat i bostad – man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Polisens bombtekniker larmades under torsdagen till en by strax norr om Lycksele. Det sedan misstänkt sprängmedel hittats i en bostad.

– En man i 30-årsåldern är anhållen misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, säger David Helgesson chef för grova brott i Umeå.

SOS fick in larmet, som rubriceras som överhängande fara för explosion, strax efter klockan 18 på torsdagen. Enligt uppgift ska man hittat sprängmedel i en bostad och polisens bombtekniker kallades från Stockholm.

– Man gjorde en husrannsakan i en fastighet och i samband med det anträffar man ett misstänkt explosivt ämne. Bakgrunden till husrannsakan vill jag inte kommentera, säger David Helgesson.

Misstänkt sprängmedel utanför Lycksele

Känd av polisen

Vad det är för slags sprängmedel som hittats på den aktuella adressen är enligt David Helgesson ännu oklart.

– Vi har säkrat ett ämne som vi misstänker kan vara explosivt men om det är det eller inte får analysen och den fortsatta förundersökningen visa.

En man i 30-årsåldern anhölls under torsdagseftermiddagen misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– Han är känd av polisen sedan tidigare.

Fastigheten i fråga ligger på en avskild plats och det ska inte vara någon fara för allmänheten meddelar polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt sprängmedel utanför Lycksele

Mer i ämnet