Foto: Magnus Hammega

Stadsmissionen i Skellefteå har fått en lokal

Publicerad

Efter ett år av hemlöshet har Stadsmissionen nu hittat permanenta lokaler. Verksamheten flyttade häromveckan in på Sankt Olovsgården i centrala Skellefteå.

Det har varit ett turbulent år för Stadsmissionen som dels brottats med att få rätsida på ekonomin och förlorat sina lokaler. Nu är ett år av tillfälliga lösningar över.

– Det har varit ett kreativt år men vi har hittat lösningar. Nu är vi på banan ekonomiskt och lokalmässigt, säger Magnus Hammega, föreståndare på Stadsmissionen.

Smygstart

De nya lokalerna på Sankt Olovsgården beskriver föreståndaren Magnus Hammega som ljusa och fina. Och besökarna börjar att hitta dit även om det ännu inte är lika många som i deras gamla lokaler.

– Det börjar strömma till. På förra stället hade vi 50-100 besökare om dagen, dit har vi inte nått än, säger han och fortsätter:

– De som hittat hit är jättepositiva till de nya lokalerna. Även om vi haft öppet i två veckor så är det lite av en smygstart, vi kommer ha en invigning här framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.