Arkivbild. ”Banan ser jättefin ut och spåren är kanon, men på lördag kommer det bli varmare så det finns risk att spåren tar stryk om många åker”, säger Anton Jonsson på IFK Umeå. Foto: Umeå stadssprint

Stadssprinten i Umeå räds inte plusgrader: ”Ingen katastrof”

Publicerad

Skidspåren drogs under torsdagen och har frusit på. Nu är förutsättningarna toppade inför helgens stadsprint i Umeå, men i dag kommer plusgraderna.

– Det värsta som kan hända är att spåren blir lösa, säger Anton Jonsson på IFK Umeå.

Än så länge har förberedelserna inför helgens stadssprint gått bra. Spåren är dragna, har frusit under natten – och nu pågår det sista fixet innan tävlingarna kan dra igång.

– Banan ser jättefin ut och spåren är kanon, men på lördag kommer det bli varmare så det finns risk att spåren tar stryk om många åker, säger Anton Jonsson på IFK Umeå.

Men Anton är inte orolig.

– Det värsta som kan hända är att spåren blir lösa. Det skulle inte vara någon katastrof, men såklart roligare för både publik och åkare med bra spår.

Konkurrerar med VM

Inför årets stadssprint tror Anton det är något fler som anmält sig jämfört med det föregågna året. På deltagarlistan finns världskuppsmeriterade åkare som Martin Bergström och Moa Lundgren. Samtidigt pågår skid-VM i Seefeld som konkurrerar om både publik och tävlande.

– Det är några åkare från VM som jag gärna hade haft med nu i helgen. Samtidigt finns inte så många helger att välja på – för det pågår andra tävlingar hela tiden.

På söndag är familjedagen. Då finns bland annat möjlighet för barn att låna utrustning och testa spåren.

Spåren är preparerade och man tror de kommer hålla för helgens plusgrader. ”Det är ingen katastrof”, säger säger Anton Jonsson på IFK Umeå. Foto: Umeå stadssprint

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.